Ügyfélszolgálat

Kérdés:

Kérem mondják meg, mi a szerepe a felületkezelésnek?

Válasz:

A felületkezelést az extrudálási folyamat közben végezzük. Azért van rá szükség, hogy a fólia felülete olyan töltésekkel rendelkezzen, amik elősegítik a flexo nyomdafestékek felületen történő megtapadását. Ha nem történik felületkezelés, akkor a fólia nem nyomdázható, így a nyomdafesték a legkisebb dörzsölés hatására is eltávolítható a fólia felületéről.

Kérdés:

Mi az a tükörnyomtatás és miért van rá szükség?

Válasz:

A tükörnyomtatás az, amikor a nyomdázni kívánt képet/szöveget nem direktben nyomdázzuk a fólia felületére, hanem alulról. Ha ilyen fóliából készítünk csomagoló anyagot, akkor a nyomat belülre kerül. Ennek köszönhetően a tükörben nyomdázott termékek túlnyomó részét laminálni kell egy másik fóliával, mivel a belülre kerülő nyomat főleg élelmiszerek esetében nem érintkezhet a nyomdázott felülettel. Ilyen esetekben a nyomtatási sorrend is más, mint hagyományos nyomatok esetén és a nyomdaklisét is speciálisan ennek megfelelően kell elkészíteni, továbbá lamináláshoz alkalmas nyomdafestékkel kell nyomdázni.

Kérdés:

Szeretném megtudni, hogy van-e bio szemeteszsák-e és mennyivel drágább az előállítása? Szívesen megtudnám, mi az alapanyaga?

Válasz:

Igen, létezik BIO, azaz biológiailag lebomló alapanyagból készülő szemeteszsák. A gyártási folyamat megegyezik a normál alapanyagból készülő termékekkel, azonban a BIO termékek gyártásakor egy adalékanyagot (d2w symphony) adunk a granulátumhoz. Ennek az adaléknak a hatására, olyan tulajdonságokkal rendelkezik majd, melynek köszönhetően optimális körülmények között a fólia elbomlik. Az előállítási költség az adalékkal drágább a hagyományos termékeknél.

1

Tegye fel a kérdését Ön is!
Sydnex Kft.

Cégünk a folyamatos fejlődés érdekében igyekszik kihasználni a pályázati lehetőségeket. Így az elmúlt 2 évben 5 pályázati kiírásban indultunk és nyerünk el támogatást. Részletek

Székhely és Központ

Tiszalúc, Hársfa u. 4-8. 3565

Térképen

Email: info@sydnex.hu

Telefon: (46)-598-100

Fax: (46)-598-102

Mobil: (20)-499-53-00