Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdés:

Mi az a mikron?

Válasz:

A mikron mértékegységet a fóliák vastagságának meghatározására használjuk.

Kérdés:

Mi az a PP?

Válasz:

A polipropilén (rövidítése PP) hőre lágyuló polimer, a vegyipar állítja elő és széles körben használják. Ezek közé tartozik a csomagolás, textilipar, írószerek, műanyag alkatrészek, laboratóriumi berendezések, hangfalak, autóipari alkatrészek. A polietilén és a PVC mellett a harmadik legelterjedtebb polimerizációs műanyag. 2007-ben a világon 45.1 millió tonna polipropilént állítottak elő, ami körülbelül 65 milliárd dolláros (47.4 milliárd eurós) összforgalmat generált.

Kérdés:

Mi az az extrudálás?

Válasz:

Az extrudálás az a folyamat, amikor a granulátumból fóliát készítünk. Az alapanyag egy csiga segítségével egy fűtött csövön áramlik keresztül, ahol megolvad és a fejhez érkezve képlékeny anyagként lép ki. Ezt a kilépő képlékeny műanyagot hengereken vezetjük keresztül, ahol meghűl, végül feltekercseljük és készen áll a fólia a további feldolgozásra.

Kérdés:

Mi a polietilén?

Válasz:

Válaszunkat a wikipedia szócikkében is olvashatja itt!

A polietilén (IUPAC név: polietilén vagy poli (metilén)) a legszélesebb körben használt műanyag, éves termelése mintegy 80 millió tonna. Legnagyobb felhasználója a csomagolóipar (műanyag szatyrok).

A javasolt tudományos nevét szisztematikusan a monomer egység után kapja. A név rövidítése a PE, hasonló módon az egyéb polimerekéhez, mint például a polipropilén és polisztirol, aminek a rövidítése ugyanezen logika alapján PP és PS.

Az etilén molekula (C2H4) két CH2 csoport egy kettős kötéssel egymáshoz kapcsolva CH2=CH2:

Ethylene.svgEthylene-3D-vdW.png

A polietilén az etilén polimerizációjaként jön létre. A polimerizáció végbemehet gyökösen, anionosan és kationosan is, mivel az etilénnek nincsen semmilyen szubsztituens csoportja, amely negatívan befolyásolná a láncnövekedést.

Kérdés:

Mi az a PE?

Válasz:

A PE a polietilén rövidítése.
Az általunk gyártott fóliák jellemző alapanyaga. Ebből készül például a boltokban kapható reklámszatyor más néven bevásárló táska vagy a szemeteszsák is.

Kérdés:

Mi az a BoPP?

Válasz:

A BoPP egy olyan polipropilén fólia, ami igen elterjedt a csomagolóiparban.
Különböző típusai vannak a felhasználási területek függvényében.
A fólia lehet víztiszta, teljesen átlátszó, de fehér vagy akár fémgőzölt is.

1


Sydnex Kft.

Cégünk a folyamatos fejlődés érdekében igyekszik kihasználni a pályázati lehetőségeket. Így az elmúlt 2 évben 5 pályázati kiírásban indultunk és nyerünk el támogatást. Részletek

Székhely és Központ

Tiszalúc, Hársfa u. 4-8. 3565

Térképen

Email: info@sydnex.hu

Telefon: (46)-598-100

Fax: (46)-598-102

Mobil: (20)-499-53-00